„Vytvoříme “cool“ město, aby mladí lidé neměli touhu nikam po studiích utíkat!“

studentka geografie

Proč sis vybrala zrovna Českou pirátskou stranu?
Mezi mé základní hodnoty patří svoboda, která je dle mého základním pilířem Pirátů, a to je ten hlavní důvod, proč chci být politicky i občansky aktivní právě s nimi.

Jaké jsou tvé životní a pracovní zkušenosti?
Jsem stále studentem, nyní magisterského studia na Univerzitě Palackého v Olomouci, oboru Regionální geografie. Během studia si přivydělávám samozřejmě různými brigádami. Asistovala jsem také při výzkumu pocitových map města Olomouc a při podobných projektech.

Co se ti líbí a nelíbí v Českém Těšíně a co bys ráda změnila?
Chtěla bych využít potenciálu Českého Těšína, což jako příhraniční město zajisté má. Bohužel se to dle mého dnes neděje. Hlavně mi připadá, že stále nejsou dokořán otevřené dveře pro alternativní kulturu. Mohu porovnávat život v Českém Těšíně s žitím v Olomouci, a tak vím, že je mnoho malých projektů, které dokáží město zatraktivnit (hlavně pro mladé), a přitom nejde o nic složitého. Vytvořme “cool“ město, aby mladí lidé neměli touhu nikam po studiích utíkat!

Jaké jsou tvé koníčky a zájmy?
Ráda čtu, poslouchám hudbu, lezu na kopce a cestuji. Miluju pocit, který mám při vyrábění různých věcí všeho druhu, a nejlépe, když k tomu mohu využít použité či již vyhozené věci.

Jaká je tvá životní filozofie?
Myslím si, že je důležité mít důvěru v lidi. Věřím, že všichni lidé jsou v jádru stejní a jde jim vlastně vždy o jedno – najít štěstí. A proto bychom se měli vzájemně respektovat a být si nápomocni. Mé klíčové hodnoty jsou soucit, porozumění, nadhled, kreativita, svoboda a sebeuvědomění.

studentka geografie

Naleznete zde informace o našich aktivitách, projektech, plánech a vizích a obecně o dění v našem městě.