Právě si prohlížíte Lukáš Chlebik lídr pro letošní komunální volby

Lukáš Chlebik lídr pro letošní komunální volby

👉 Lukáš Chlebik
Kandidát s č.1 za 🏴 Českou pirátskou stanu v Českém Těšíně

Jako volební lídr Pirátů budu prosazovat moderní myšlenky řízení (větší participace občanů) a řešit aktuální problémy našeho města, které je vedeno bez vize a kvalitní strategie. Chci, aby se Český Těšín řídil s čistým štítem a řádně pečoval o veřejná prostranství a majetek města. Občané by měli být jasně a s předstihem informováni o aktuálním i budoucím dění ve městě.

Naše práce v minulém volebním období mne ujistila, že umíme poctivě a tvrdě pracovat, být skromní i sebevědomí. Pravidelně jsme přinášeli reporty o aktuálním dění ve městě z komisí a výborů, kde jsme aktivně vystupovali a předkládali své návrhy a připomínky (https://www.pirati-tesin.cz/blog/). Podařilo se nám prosadit několik projektů, k němž patří například: On-line přenosy ze zasedání města Český Těšín a nebo aplikace „Mobilní rozhlas“. Zasadili jsme se také o mnoho dalších návrhů, jakými jsou Participativní rozpočet, Audiovizuální záznamy ze ZM Český Těšín, Zveřejňování anonymizovaných materiálů k jednotlivým bodům ZM na webových stránkách města, efektivnější protidrogová prevence a mnoho dalších (https://www.pirati-tesin.cz/pirati-pracuji/).

Jaké jsou tvé životní a pracovní zkušenosti?

Vystudoval jsem Střední průmyslovou školu ve Frýdku-Místku, obor strojírenská technologie a průmyslový management. Pracoval jsem jako projektant a konstruktér VZT a následně jako projektový manažer. Byl jsem vedoucím týmu a měl jsem na starosti rozpočty, komunikaci se zákazníky, projektovou dokumentaci a následný dozor při realizacích.

Mým profesním snem však byla kreativní tvorba, v mém případě fotografování, grafika, návrhy a reailzace webových stránek, čemuž se v současné době věnuji.

Co se ti líbí a nelíbí v Českém Těšíně a co bys rád změnil?

Líbí se mi nově zrekonstruované parky a parčíky, jako je park A. Sikory, nábřeží, odpočinková zóna u  centrálního hřbitova a další. Město má také solidní potenciál pro rozvoj mnoha sportovních aktivit, ať už rekreačních nebo profesionálních, které bych rád dále podporoval, zlepšoval a inovoval.

👉 Těšínskou přehradu (vodní nádrž Hrabina) a její okolí vnímám jako místo s velkým potenciálem. U krajinářských projektů jako je tento, je potřeba začít s širší koncepcí celého území.
Koncepce provozní (cyklotrasy, pěší chodníky, inline, napojení na přístupy z města …)
Koncepce prostorová (charakter nových prvků a staveb, aby působily harmonicky ve svém prostředí a případně odkazovaly na historii lokality nebo přinášely do území tvary novodobé). Je nutné stanovit si potřeby, vybrat vhodné aktivity, aby si zde každá věková kategorie našla to své, a zároveň nebyly podmíněné výraznými náklady na provoz.

👉 K jasným prioritám na zlepšení dění ve městě patří bezesporu vyšší informovanost občanů. O řadě kulturních a společenských akcí, kterých se v Českém Těšíně pořádá mnoho, se občané vůbec nedozví. Podařilo se nám prosadit aplikaci Mobilní rozhlas (https://tesin.munipolis.cz/), kde si lidé mohou jednoduše dohledat všechny důležité informace o dění ve městě. Momentálně však aplikace nevyužívá svůj plný rozsah, proto na ní  pracujeme, aby lépe sloužila občanům i návštěvníkům města.

👉 Český Těšín má obrovský potenciál a zaměřil bych se na využití jeho polohy, historie a přírodních zajímavostí. Vrátil bych společenský život do centra města podporou a propagací místních umělců, řemeslníků a spolků.

👉 V neposlední řadě je prioritou prohlubování spolupráce se sousedním Cieszynem, aby obě města vzkvétala a byla ideálním místem pro život.

Lukáš Chlebik, pirátský lídr v Českém Těšíně
#humansofpirati #odvahadelatcojespravne

Uvidíme se 23. a 24. září ve volebních místnostech! Volím změnu #Volím2
🖤 Celou naší kandidátku najdete na našem webu: https://www.pirati-tesin.cz/kandidatka/