„Myslíme ekologicky, uklízíme a třídíme odpad“

50 let, vedoucí a sociální pracovník v Charitním domě pro matky v tísni

Kandidátka s pořadovým číslem 2

50 let, vedoucí a sociální pracovník v Charitním domě pro matky v tísni

Proč sis vybrala zrovna Českou pirátskou stranu?
Jsou stranou, která je nezatížená minulostí. Věřím, že dokážou v této zkostnatělé společnosti něco změnit. Jsou moderní s kvalitní vizí a neotřelými nápady do budoucna.

Jaké jsou tvé životní a pracovní zkušenosti?
Pracovala jsem v jeslích, v charitní kuchyni, v knihkupectví a od roku 2006 v Charitním domě pro matky v tísni, kde jsem od roku 2012 na pozici vedoucího a sociálního pracovníka v Charitním domě pro matky v tísni.

Co se ti líbí a nelíbí v Českém Těšíně a co bys ráda změnila?
Nepocházím z Českého Těšína, ale z Brna. Těšín se stal mým domovem, žiji zde již 23 let. Je tady klid a rovněž oceňuji propojení s Polským Těšínem. Mrzí mě jen, že Těšín teď vypadá tak, jak vypadá. Trochu jako město duchů… Přitom má bohatou minulost. Hlavní třída a náměstí nejsou pěknou vizitkou města. Ale přesto bych z Českého Těšína nikdy neodešla. Chyběl by mi pohled na hory, nářečí a moje práce.

Jaké jsou tvé koníčky a zájmy?
Zajímám se o alternativní medicínu, ekologii, cvičím jógu a propaguji zdravý životní styl. Ráda chodím pěšky, čtu, vařím a trávím čas v přírodě.

Jaká je tvá životní filozofie?
Poučme se z minulosti, žijme přítomností a s vírou a nadějí vcházejme do budoucnosti. Pokud něco jde změnit, změňme to.

50 let, vedoucí a sociální pracovník v Charitním domě

Pravidelné informace o dění v Českém Těšíně, jeho okolí a také zde naleznete nejrůznější inspirace a vize Pirátů Těšín.