„Samotné lokality bez kvalitního zázemí nestačí“

Kandidát s pořadovým číslem 3

32 let, grafik, fotograf, OSVČ

Proč sis vybral zrovna Českou pirátskou stranu?
Proč? Protože České pirátské straně věřím. Věřím lidem, kteří za touto stranou stojí a že to, co dělají, myslí upřímně a vážně. Věřím jí také proto, že přes svou opoziční roli v Poslanecké sněmovně ve své snaze nepolevují, občany o své práci informují a poukazují na aktuální problémy. Rovněž se mi líbí, že se jednotlivé buňky Pirátů navzájem podporují, pomáhají si a fungují jako komunita lidí, kterým jde nejen o transparentnost, ale také o sociální oblast, kulturu, ekologii atd. Všechny tyto oblasti mi jsou velice blízké.

Jaké jsou tvé životní a pracovní zkušenosti?
Vystudoval jsem Střední průmyslovou školu ve Frýdku-Místku, obor strojírenská technologie a průmyslový management. Po škole jsme prošel několika firmami, ve kterých jsem se dále věnoval oboru strojírenství a managementu. Pracoval jsem jako projektant a konstruktér VZT a následně jako projektový manažer. Byl jsem vedoucím týmu a měl jsem na starosti rozpočty, komunikaci se zákazníky, projektovou dokumentaci a následný dozor při realizacích. Jelikož mě to vždy táhlo ke grafice a fotografování, tak jsem se této dlouholeté pracovní zkušenosti vzdal a šel pracovní cestou, ke které jsme měl vždy vnitřně blíže. V současné době pracuji jako grafik a fotograf.

Co se ti líbí a nelíbí v Českém Těšíně a co bys rád změnil?
V Českém Těšíně se mi líbí i nelíbí řada věcí. Nelíbí se mi slabá informovanost občanů okolo dění v Českém Těšíně a na radnici. O řadě kulturních akcí, kterých se v Českém Těšíně pořádá mnoho, se občané vůbec nedozví. Informace o akcích jsou roztříštěné mezi mnoho organizací a je velmi obtížné sledovat všechny informační kanály. Jednoduše řečeno, chybí centrální zpravodaj, kde by lidé mohli jednoduše dohledat všechny akce a důležité informace o dění v Českém Těšíně.

Také je obrovská škoda, že Český Těšín neumí více využít své polohy, historie, zajímavostí a lokalit jako je Těšínská přehrada a další, které nabízí. Také se mi nelíbí slabá podpora a propagace místních umělců, řemeslníků a spolků. Tito lidé nejen z Českého Těšína by mohli oživit kupříkladu těšínské náměstí, Hlavní třídu, autobusové stanoviště a další lokality, kde se život pomalu vytrácí.

Líbí se mi nově zrekonstruované parky a parčíky, jako je Park A. Sikory, nábřeží, Park u Centrálního hřbitova a další. Také se mi líbí možnosti sportovního vyžití, například na stadionu na ulici Frýdecká, na zimním stadionu nebo na koupališti na ulici Hrabinská.

Jaké jsou tvé koníčky a zájmy?
Koníčků mám mnoho. Jsou jimi počítače, internet, tvorba internetových stránek, práce s digitálními fotografiemi, fotografování, grafika, odborná literatura, kino, cestování, turistika, badminton a plavání.

Jaká je tvá životní filozofie?
Člověk by měl žít a chovat se tak, aby se sám sobě mohl podívat do očí.

32 let, grafik, fotograf, OSVČ

Pravidelné informace o dění v Českém Těšíně, jeho okolí a také zde naleznete nejrůznější inspirace a vize Pirátů Těšín.