Právě si prohlížíte Druhé zasedání Výboru pro národnostní menšiny

Druhé zasedání Výboru pro národnostní menšiny

Hlavním bodem na druhém jednání Výboru pro národnostní menšiny bylo coworkingové centrum v Českém Těšíně, které představil p. Michael Przywara.

I přes nedostatek financí se nakonec, za podpory různých institucí (Moravskoslezský kraj, Město Český Těšín, Ministerstvo pro místní rozvoj, Fundusz Rozwoju Zaolzia aj.), podařilo koncem minulého roku dokončit rekonstrukci prostor bývalé hospody „Formanka“, aby zde mohly vzniknout kanceláře pro drobné živnostníky, freelencery a neziskové organizace. Centrum je nyní vedeno dvěma spolky Sdružením přátel Těšínska, z.s. a Sdružením polské mládeže v ČR, z.s.

Další bod jednání představil příznivec pirátské strany Ing. Eduard Waloszek, který zmapoval stav dvojjazyčných vjezdových tabulí, přičemž zjistil, že 8 z nich chybí. Zpracovaný materiál bude předán na vědomí oboru Živnostenskému a dopravy spolu s dotazem, zda je možné umístit na jedné plechové tabuli dva označníky názvu obce.

Nakonec vystoupila se svou prezentací „Společenské aktivity polské národnostní menšiny v ČR“ Mgr. Rakowská. Schůze byla následně zakončena s návrhem dalšího setkání připadajícího na září 2019.

🏴 Vaši Piráti Těšín 🏴