Právě si prohlížíte Komise pro územní rozvoj a majetková: Projdou návrhy na rekonstrukci a vybudování nové psí louky?

Na konci srpna (nebo začátkem září, termín je stále v jednání) se uskuteční další jednání Komise pro územní rozvoj a majetková. Na program jednání jsem navrhl několik aktuálních témat.

Témata a návrhy:

Téma: Projekt Centrálního dopravního terminálu a parkoviště:
– fáze projektu, zda je dodržován rozpočet a harmonogram prací

Téma: Těšínská přehrada Hrabinka:
– plánované investice
– jak se vyvíjí záměr města ohledně komerčního pronájmu pozemku č. 601/1 (okolí u rybářské chaty) za účelem vytvoření rekreační a odpočinkové zóny

Výtah z důvodové zprávy k materiálu:
Společnost MEDIATOR Innovation s.r.o. se sídlem Těrlicko, Promenádní 865/1, zastoupená jednatelem Romanem Kelnerem se na město obrátila se žádostí o pronájem pozemku p.č. 601/1, vým. 7108 m2, k.ú. Mosty Český Těšín. Jedná se o pozemek u přehrady Hrabinka, který město v letošním roce získalo od Moravskoslezského kraje. Společnost má zájem o vytvoření a následné provozování rekreační a odpočinkové zóny, kulturního střediska a pohostinské činnosti. Žádná vizualizace a podnikatelský záměr předložené nebyly. Předkládáme k projednání záměr pronájmu pozemku za podmínky doložení vizualizace a podnikatelského záměru.

– zda vznikne architektonická studie vztahující se k přehradě a jejímu okolí a zda budou zjišťovány názory občanů města a jakou formou

Téma: Rekonstrukci ulice Štefánikové:
– v jaké fázi se tento projekt nachází a co vše obsahuje, zda existuje harmonogram prací a plánovaný termín dokončení prací

Téma: Rekonstrukce Hlavní třídy:
– v jaké fázi se tento projekt nachází a co vše obsahuje
– dotazy na projekt „Měníme Hlavní“ – obsah, zapojení občanů

Téma: Rekonstrukce ulice Nádražní:
– v jaké fázi se tento projekt nachází a co vše obsahuje, harmonogram prací a plánovaný termín dokončení

Návrh: Rekonstrukce psí louky
Rovněž bude předložen návrh na rekonstrukci psí louky u Olše, která by měla obsahovat opravu oplocení a zatravnění. Na základě konzultace s odborníky také doplnění vhodného vybavení a herních prvků (například vyšší plot, pítka s vodou, překážky jako tunel, kruh, skočky, áčko, kladina; mini pláž, kde by si psi hráli, přírodní věci jako nové kmeny, kořeny). Součástí návrhu bude požadavek na odstranění nevyhovující „dřevěné atrakce pro psy“.

Příklady výběhů:

Návrh: Možnost vybudování nové psí louky
Další návrh se týká vybudování druhé psí louky v oblasti Indiánky (menší část louky v okolí ohniště), která patří Lesům ČR. Město by mohlo kontaktovat Lesy ČR ohledně možné spolupráce ve výstavbě a provozu psí louky. Lokalita je pejskaři hojně využívaná.

Uvítali byste v oblasti Indiánky vybudování psí louky?

Lukáš Chlebik (Piráti)
člen Komise pro územní rozvoj a majetková