You are currently viewing Město pokračuje ve snaze získat pozemky kolem Vodní nádrže Hrabina

Město pokračuje ve snaze získat pozemky kolem Vodní nádrže Hrabina

Na poslední schůzi Komise pro územní rozvoj a majetková (září 2020) se řešil mj. současný stav vypořádání pozemků kolem těšínské přehrady.

Některé důležité pozemky kolem vodní nádrže, patřící České republice, by měly být převedeny na Moravskoslezský kraj, a to v dohledné době – na přelomu letošního a následujícího roku, případně na začátku roku 2021. Posléze budou pozemky převedeny na Český Těšín.

Město zároveň pokračuje ve snaze získat další pozemky u vodní nádrže patřící Lesům ČR, a soukromé pozemky, na kterých se nyní nachází dřevěný most (oblasti ul. Lipová / ul. Rybářská). Po nabytí klíčových pozemků bude město hledat finance na proměnu okolí vodní nádrže Hrabina. Město se v budoucnu také pokusí o převod pozemků v oblasti „Indiánky“.

Snahy města o získání pozemků kvitujeme. Budeme rádi, pokud rekultivaci okolí vodní nádrže Hrabina bude předcházet vytvoření studie, jejíž tvorba a obsah bude s předstihem a transparentně komunikován s veřejností.

Lukáš Chlebik (Piráti), člen Komise pro územní rozvoj a majetková