Přinášíme slíbené recepty z Veganění III. s těšínskými Piráty

Přinášíme slíbené recepty z Veganění III. s těšínskými Piráty

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Jelikož bude za chvíli doba oběda, tak přinášíme slíbené recepty z Veganění III. Jednotlivé recepty najdete u přiložených fotografií. Přejeme Vám dobrou chuť!

Reportáž z pohodového VEGANĚNÍ III. s těšínskými Piráty naleznete na: https://www.pirati-tesin.cz/reportaz-z-veganeni-iii-s-tesinskymi-piraty/

🏴🏴 Vaši Piráti Těšín 🏴🏴

Vegeburgery

Fazole mungo uvaříme, přidáme ovesné vločky, lněné semínko, koření a sójovou omáčku. Vše spolu rozmixujeme tyčovým mixérem. Cibuli osmažíme na oleji a přidáme ji do směsi. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek a vše důkladně promícháme vařečkou. Směs dáme na noc do ledničky. Nakonec tvarujeme placky ve tvaru burgerů, které následně obalíme v mouce a potřeme olejem. Burgery pečeme na grilu nebo v troubě. Doporučujeme podávat s rukolou, cibulí, rajčetem a hořčicí či jinou omáčkou.

  • 500 g fazolí mungo
  • 250 g ovesné vločky (mleté)
  • 250 g ovesné vločky (mleté)
  • 75 g mletého lněného semínka
  • 8 cibulí
  • 8 stroužků česneku
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • mouka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • adžika koření

Sojanéza - omáčka k vegeburgerům

Abychom sojanézu vyšlehali, potřebujeme 2 díly oleje na jeden díl mléka. Množství volíme podle toho, kolik sojanézy chceme vyrobit. Mléko vlijeme do nádoby a během toho, co jej tyčovým mixérem šleháme, přiléváme postupně olej, dokud nedocílíme požadované hustoty. Pokud citron (ocet, umeocet) přidáme již během šlehání, tak bude sojanéza o to víc hustá. Nakonec dochutíme solí a kořením.

TIP navíc: Pokud bychom chtěli dosáhnout chuti vajíček, můžeme přidat černou sůl, která je k dostání ve zdravé výživě.

  • sojové mléko (z jiného rostlinného mléka vyšlehat nejde)
  • slunečnicový olej
  • citron (případně ocet nebo umeocet)
  • sůl
  • podle chuti můžeme přidat také: bylinky, česnek, chilli, pepř, kečup, hořčici

Paštika

K červené čočce přidáme půlku malé červené řepy a vše uvařiíme doměka. Na oleji orestujeme cibuli přidáme žampiony, ořechy, semínka. Vše smícháme s uvařenou čočkou a řepou a dále směs rozmixujeme a dochutíme. Pokud je paštika moc hustá, trochu zředíme horkou vodou. Paštiku dáme do sklenek, na vrch přidáme trochu marmelády a zalijeme rozpuštěným tukem.

Paštiku podáváme namazanou nejlépe na domácím chlebu ozdobený červenou cibulí, kyselou okurkou a plátky ředkviček.

  • půl balení červené čočky
  • půlku malé červené řepy
  • 3 velké žampiony
  • cibule
  • hrst slunečnicového semínka
  • hrst vlašských ořechů
  • koření Divočina
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • brusinky - dvě lžíce
  • trochu pikantní marmelády
  • rostlinný tuk

Hrnkové muffiny

Smícháme důkladně dohromady, místo kokosu lze dát ořechy, nebo brusinky. Nalijeme do formiček a pečeme při 160 stupních asi půl hodiny. Můžeme polít čokoládou a posypat kokosem.

  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • necelý hrnek třtinového cukru
  • necelý hrnek oleje
  • půl hrnku rostlinného mléka
  • 2 lžíce hrašky (nemusí být)
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • hrst kokosu
  • 2 lžíce kakaa

Tyčinky

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme jej chvíli odstát. Mezitím si v misce smícháme mouku s kořením, solí a olivovým olejem. Nakonec vlijeme droždí, těsto prohněteme (nesmí být lepkavé, ani příliš tuhé) a dáme kynout minimálně na půl hodiny. Poté vyválíme velmi tenký plát a vyřežeme z něj tyčinky. Pečeme při 150 stupních, dokud těsto není zlatavé.

  • 500 g celozrnné mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půl čerstvého droždí
  • voda
  • sůl
  • bylinkové koření (popř. chilli nebo česnek)
ZAVŘI MENU
shares