Údržba chodníků v Českém Těšíně

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

V tomto článku bychom se rádi zaměřili na údržbu chodníků v Českém Těšíně, protože právě jejich stav je také důležitou vizitkou města.

Jejich pravidelné 🛠⛏ opravy by měly zajistit především bezpečný pohyb chodců, ale nemělo by se zapomínat ani na hendikepované, rodiče s kočárky či sportovce. Mnohé chodníky v Českém Těšíně nejenže tyto standardy nesplňují, ale jsou dokonce ve stavu, který může být potenciálně nebezpečný.

Velmi špatný stav chodníků lze zaznamenat například v okolí sídliště ⚠️ Mojská (okolí příměstského lesu Hrabina) i přesto, že je lokalita hojně využívána k relaxaci, procházkám nebo sportovním aktivitám. Současný stav chodníků vyžaduje zvýšenou opatrnost nejen kvůli výmolům, ale také z důvodu nedostatečného osvětlení.

Špatného stavu povrchu jsme si všimli také v několika dalších lokalitách:
  1. chodníky lemující ulici Slovenská (chodníky procházejí momentálně rekonstrukcí kde jsou nejvíce poškozené části vyfrézovány viz aktuální fotodokumentace)
  2. komunikace a chodníky v ulici Pod Zvonek

Našim cílem je zjistit co nejvíce úseků, které si žádají opravu, abychom mohli seznam předložit Odboru místního hospodářství města Český Těšín a docílit následného zařazení do plánu na rok 2020.

Tímto chceme poprosit i Vás – pokud jste si 🕵všimli míst, která by bylo vhodné připsat na tento seznam, prosíme, napište nám své tipy nejlépe s 📸fotografiemi na mail: pirati.tesin@gmail.com

Děkujeme,

🏴 Vaši Piráti Těšín 🏴

Stav chodníků v okolí sídliště Mojská (okolí příměstského lesu Hrabina)