Právě si prohlížíte Záznam z červnového zastupitelstva: návrh na zřízení Komise pro participativní rozpočet nebyl podpořen

Na včerejším Zastupitelstvu města Český Těšín (15. června 2020) jsme se společně se stranami ODS a NEZ pokusili prosadit návrh na zřízení komise, ve které by byly zastoupeny všechny strany a jejímž výstupem by byla pravidla participativního rozpočtu (PaRo) pro Český Těšín tak, aby PaRo mohlo být spuštěno v roce 2021.

Participativním rozpočtem se zabýváme od podzimu 2019. K PaRo jsme připravili základní podklady, zorganizovali jsme přednášku pro veřejnost i politickou reprezentaci města a zúčastnili jsme se několika schůzek s opozičními subjekty. Vedení města bohužel doposud o PaRo neprojevilo větší zájem.

Pro návrh na zřízení komise jsme na zasedání zastupitelstva získali podporu zastupitelů všech opozičních subjektů: ODS, NEZ, SPD, ČSSD i KSČM (10 hlasů), zástupci vládnoucí koalice: ANO, KDU-ČSL, Nestraníci (14 hlasů), se pro tento návrh zdrželi hlasování.

Vzhledem k počtu hlasů návrh nebyl podpořen.

Projednávání bodu začíná v 01:48:00