Právě si prohlížíte Zvukový záznam debaty k výsledkům dat a podnětů k revitalizaci Hlavní ulice včetně diskuze občanů

Dne 19. 10. 2021 od 16.30 v kavárně Avion, proběhla debata k výsledkům dat a podnětů k revitalizaci Hlavní ulice. Tři měsíce město prostřednictvím agentury sbíralo podněty občanů, jak by po připravované revitalizaci měla vypadat Hlavní třída v Českém Těšíně. V záznamu debaty si můžete poslechnout, jak dopadli výsledky sesbíraných dat. Dle vyjádření vedení města budou data a již zpracovaný projekt ul. Hlavní sloužit jako podklady pro veřejnou architektonickou soutěž.

🌎 Odkaz na pocitové mapy: https://www.pocitovemapy.cz/cesky-tesin-hlavni/nahled

Veřejné architektonické soutěže s odkazem na historii města a se zaměřením na smysluplnost a využitelnost vložených investic, Pirátská strana v Českém Těšíně podporuje dlouhodobě (www.pirati-tesin.cz/program/) a věříme, že je to správná cesta, kterou se vedení město vydalo.

Je promarněná příležitost města, že nevyužilo veřejnou architektonickou soutěž i u revitalizace ul. Nádražní. Město v budoucnu čeká také revitalizace Těšínské přehrady. Dle mého názoru, by se mělo začít vyhotovením architektonické studie (potažmo soutěže) o proměně a využití okolí pro kulturní, sportovní a společenské vyžití. Studie by zahrnovala všechny dílčí elementy jako rekonstrukci chodníků, jednotný mobiliář, zázemí pro sportovní vyžití a relax, občerstvení, toalety apod.

Dle studie by se mohly naplánovat postupné investice a s nimi související uvolňování finančních prostředků. Studie by přehradu a okolí brala jako celek.

Lukáš Chlebik (Piráti)
člen Komise pro územní rozvoj a majetková