Právě si prohlížíte Finanční podpora podnikatelům nebo vyvěšení tibetské vlajky. Návrhy Pirátů neprošly

Dne 1. února jsme na zasedání Zastupitelstva města Český Těšín předložili několik bodů k zařazení do programu jednání:

1. Vyčlenění finančních prostředků města na podporu českotěšínských podnikatelů.

„Kvůli druhé vlně pandemie a zpřísnění opatření bylo opět mnohým podnikatelům znemožněno provozovat činnost, na které stojí jejich obživa. Finanční podpora ze strany města by proto mohla být alespoň drobnou úlevou v nelehké situaci,“  vysvětlil důvody návrhu Lukáš Chlebik, člen finančního výboru.

2. Vyvěšení „Vlajky pro Tibet“ v den výročí (10. března) tibetského národního povstání proti čínské okupaci.

Mnohé úřady (nejen) po celém Česku každoročně vyvěšují tibetskou vlaku jako symbol připomenutí obětí potlačeného tibetského povstání. Návrhem na vyvěšení vlajky v našem městě jsme chtěli mezinárodní iniciativu poukazující na porušování lidských práv podpořit a společně s ostatními vyjádřit solidaritu.

3. Zveřejňování anonymizovaných materiálů k jednotlivým bodům zasedání zastupitelstva na webových stránkách města.

V rámci naší snahy o „transparentní radnici“ jsme návrh ke zveřejňování anonymizovaných materiálů předkládali na Zastupitelstvu města Český Těšín již podruhé v řadě.

❌ Ani jeden z bodů do programu nebyl zařazen. ❌